Video: USAs süüdistatakse ema oma väikelastele heroiini süstimises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashlee Hutt
Ashlee Hutt Foto: Youtube

Ameerika Ühendriikides Washingtoni osariigis Tacomas süüdistatakse noort ema oma kolmele väikelapsele heroiini süstimises, et nad magama jääksid.

Politsei leidis 24-aastase Ashlee Hutti ja ta elukaaslase, 25-aastase Mac Leroy McIveri kodu läbiotsimisel heroiini ja süstlaid, kuid ka kasimatust, mustust ja näriliste väljaheiteid, edastab cnn.com.

Hutti ja McIveri teatel süstisid nad heroiini  kolmele lapsele, kelle vanus on kaks, neli ja kuus eluaastat, selgitades neile, et see on «hea une ravim».

Huttile ja McIverile esitati süüdistus alla 18-aastastele lastele ebaseadusliku aine manustamises, laste vastu suunatud rünnakus ja laste julmas kohtlemises.

Esimen kohtuistung Hutti üle toimus esmaspäeval, ta kautsjoniks määrati 100 000 dollarit. McIver astus kohtu ette juba septembris ja kohus määras talle samuti 100 000 dollari suuruse kautsjoni.

Politsei ja lastekaitse jõudis narkoperekonna jälile, kui tähelepanelikud kodanikud märkasid kaheaastase tüdruku kätel süstlajälgi.

Pere uurimisel ilmnes, et laste ema ja ta elukaaslane ning kolm last elasid ebasanitaarsetest tingimustes ning heroiini tarbimine oli igapäevane.

Pere kuueaastane poeg teatas hiljem lastekaitsjatele, et ema andis talle ja ta kahele nooremale õele «hea une ravimit», mis oli valge pulbri ja vee segu. Poiss lisas, et tema ja ta õed jäid pärast «ravimi» saamist kiiresti magama.

Pierce`i maakonna politseiuurija Ed Tryeri teatel on lapsed lastekaitsjate hoole all, kuid ema eitab, et ta oleks oma lapsi heroiiniga mürgitanud.

Kohtu käsul tehti kolmele lapsele narkotest, mis näitas, et kuueaastase poisi organismis ei leitud heroiini ja  nelja-aastasel tüdrukul oli sellest ainest jälgi, kuid kaheaastase tüdruku test oli positiivne.

Nii Hutt kui McIver on pikaajalised heroiinisõltlased.

USAs on viimasel ajal tulnud päevavlgele mitmeid juhtumeid väikelaste vanematega,kes on narkosõltlased.

Oktoobri alguses kajastas USA meedia juhtumit Pennsylvanias McKeesportis, kus vanemad leiti narkoüledoosi tõttu surnuna. Seitsmeaastane tütar üritas oma vanemaid äratada, kuid ei suutnud. Ta läks siis kohusetundliku lapsena kooli ja rääkis koolibussijuhile, et ta vanemad ei ärka. See teave jõudis politseini, mis läks asja uurima ning leidis eest kaks surnukeha ja veel kolm last, kellest noorim on üheksakuune. Lapsi kontrolliti haiglas, kuid nende organismist narkootikume ei leitud. Nüüdseks on nad lastekaitsjate hoole all.

Teine sarnane juhtum oli septembris Alabamas Birminghamis, kus politsei leidis pere elamust surnuna 30-aastase isa, 35-aastane ema oli samuti narkootikumi tarvitanud, kuid tema elu suudeti päästa. Naabrid helistasid politseisse pärast seda, kui pere vanim laps, kes on seitsmeaastane tüdruk, hüüdis õues appi. Selles peres on veel kahe- ja kolmeaastane poeg ning mõne kuu vanune tüdruk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles