Erdoğan süüdistas Saksamaad terroristide võõrustamises (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: AFP/SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan heitis  täna Saksamaale ette terroristide võõrustamist – seoses väidetega, et riik pole nõus andma üle 15. juuli putšikatse kahtlusaluseid.

Erdoğani sõnul esitas ta Saksa kantslerile Angela Merkelile 4000 toimikut Saksamaal viibivate kahtlusaluste kohta, kuid pole vastust saanud.

Merkel nimetas kolmapäeval Türgi võimude meediavastaseid meetmeid pärast putšikatset äärmiselt häirivaks. Erdoğani sõnul on Saksa valitsus palju rohkem mures ajalehtede pärast, mis tema sõnul toetavad terrorirühmitusi.

Türgis on vahistatud üle 35 000 inimese, keda kahtlustatakse sidemetes Ameerika Ühendriikides tegutseva vaimuliku Fethullah Güleniga, keda võimud süüdistavad juulikuise riigipöördekatse korraldamises.

«Teid (Saksamaad) mäletatakse ajaloos terrorismi võõrustajatena,» sõnas Erdoğan kõnes Ankaras.  «Saksamaa on muutunud üheks peamiseks riigiks, mis võõrustab terroriste,» ütles president.

Saksa kantsler Angela Merkel ütles eile, et teated opositsioonilehtede ajakirjanike kinnipidamisest Türgis teevad tõsist muret ja võivad mõjutada Ankara ühinemiskõnelusi Euroopa Liiduga.

«Mind ja kogu valitsust teevad väga ärevaks teated, et ajakirjandus- ja sõnavabadust piiratakse ikka ja jälle,» ütles Merkel. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles