Galerii: Venemaal tähistati 17. sajandil saavutatud võitu Poola üle (6)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal tähistatakse täna rahvusliku ühtsuse päeva, millega meenutatakse 17. sajandil aset leidnud sündmusi, mis panid aluse Vene impeeriumile ning selle verisele ajaloole.

Rahvusliku ühtsuse päevaga tähistatakse Vene vägede võitu 1612. aastal pealetungivate Poola vägede vastu ja sellega Poola võimu alt vabanemist. Venemaa ajalookäsitluse kohaselt andis vägesid juhtinud Kuzma Minini ja viikingitest pärinev väepealik Dmitri Požarski kangelaslik tegu hoo sisse vabastusliikumisele.

Esimest korda tähistati rahvusliku ühtsuse päeva president Vladimir Putini juhtimisel Venemaal 2005. aastal. Kui esimestel aastatel see venemaalaste suurt poolehoidu ei võitnud, olles pigem Kremli-meelsete noorteliikumiste ja marurahvuslaste kogunemispäev, siis pärast Krimmi annekteerimist on selle populaarsus võimude eestvedamisel kasvanud. See aga ei tähenda, et enamus idanaabritest teaks, mida sel päeval tähistatakse.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles