USA muretseb Türgi parlamendisaadikute vahistamise pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi lipp
Türgi lipp Foto: SCANPIX

USA väljendas reedel muret Türgi kurdimeelse erakonna Rahvademokraatlik Partei (HDP) seitsme parlamendisaadiku, sealhulgas partei kahe liidri, vahistamise pärast.

«Sõbra ja liitlasena oleme sügavalt häiritud, et Türgi valitsus on vahistanud HDP liidrid ning teisi parlamendiliikmeid, blokeerides ligipääsu internetile,» sõnas USA inimõiguste aseminister Tom Malinowski Twitteris.

«Juriidiliste sammude puhul, mis astutakse rahvaesindajate suhtes, on demokraatiatel kõrgeim kohus oma tegevust õigustada, säilitades sellega usaldust õigusemõistmise vastu,» ütles Malinowski avalduses.

Riigi kaguosas asuva Diyarbakiri linna kohus andis korralduse võtta eelvangistusse HDP kaasjuhid Selahattin Demirtaş ja Figen Yüksekdağ, kirjutas riiklik uudisteagentuur Anadolu. Diyarbakiri ja teiste linnade kohtud andsid korralduse võtta vahi alla ka HDP parlamendisaadikud Leyla Birlik, Nursel Aydoğan, Selma Irmak ja Gülser Yıldırım.

Türgi pidas ööl vastu reedet kokku kinni 12 HDP saadikut, kellest kolm lasti kautsjoni vastu vabaks ja kahe asjus pole kohus veel otsust langetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles