Lõuna-Korea rannavalve tulistas hiina kalurite pihta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Hiina valitsus väljendas oma rahulolematust teadetega, mille järgi avas Lõuna-Korea rannavalve automaatidest tule hiina kalatraalerite pihta.

Rannavalve kinnitas, et pidas kinni kaks ebaseaduslikult Lõuna-Korea vetes kalastanud Hiina alust. Kokku oli kalatraalereid ligi 30.

Uudisagentuuri Yonhap andmeil üritasid kalurid põgeneda, kui rannavalve tulistas nende suunas mitu korda. Rannavalvurite sõnul tehti enne ka hoiatuslasud, mida hiinlased aga ignoreerisid.

Hiina välisministeeriumi kõneisik Hua Chunying ütles pressikonverentsil, et kuigi keegi ei saanud surma ega haavata, mõistab Peking toimunu hukka. «Surmavate relvade kasutamine kaluripaatide vastu toob endaga väga tõenäoliselt kaasa ohvreid või varalist kahju,» märkis ta. «Hiina palub Lõuna-Koreal taaskord demonstreerida enesekontrolli,» lausus Chunying.

Pinged Hiina ja Lõuna-Korea vahel on tõusnud alates septembrist, mil kolm hiinlasest kalurit said surma tulekahjus, mis puhkes hetkel, kui korea rannavalve neile lähenes.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles