Video: Itaalia meeleavaldajad kaklesid politseiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SIPA/Scanpix

Itaalias Firenzes toimunud valitsusvastasel meeleavaldusel läksid eile kähmlema protestijad ja neid valvanud märulipolitseinikud. 

Tegemist oli esimese vägivallapuhanguga meeleavaldustel peaminister Matteo Renzi vastu. Protestijad üritasid jõuda Firenze kesklinna, kus minister pidi kõne pidama. Kaadritelt on näha, kuidas meelevaldajad loopisid korrakaitsjaid tossupommide, kivide ja paugutitega. Itaalia meedia andmeil sai üks politseinik jalast vigastada.

Firenze linnapea Dario Nardella mõistis vägivalla hukka. «Ütelda «ei» on legitiimne, Firenze hävitamine aga vastuvõetamatu,» ütles ta.

Peaminister Renzit ootab 4. detsembril ees referendum, millega ta plaanib vähendada Senati ja kohalike keskuste võimu. Uuringud näitavad aga, et ta võib rahvahääletuse kaotada. Põrumise korral on Renzi lubanud tagasi astuda.

Vaata videost, kuidas olukord Firenzes väljus kontrolli alt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles