Teravalt vastandlikud – nagu võitlus, nii ka lubadused

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Clinton versus Trump. Kahe rivaali valimiskampaaniad on olnud pinnapealsed, pakkudes lihtsustatud vastandusi ja valikuid ning põhjustades lepitamatu kokkupõrke.
Clinton versus Trump. Kahe rivaali valimiskampaaniad on olnud pinnapealsed, pakkudes lihtsustatud vastandusi ja valikuid ning põhjustades lepitamatu kokkupõrke. Foto: SCANPIX

Viimaste arvamusuuringute järgi kujunevad homsed presidendivalimised Ameerika Ühendriikides tasavägiseks. Kampaaniamaraton on korduvalt tõestanud, et poliitika on ettearvamatu, ning lõplik selgus saabub loodetavasti homme.

Demokraatide kandidaadi Hillary Clintoni (69) ja tema vabariiklasest rivaali Donald Trumpi (70) valimisvõitlust, kus selget ülekaalu pole saavutanud kumbki, võib pidada üheks Ühendriikide ajaloo ägedaimaks poliitiliseks mudamaadluseks, kus tähelepanu keskpunktis on vastastikused süüdistused.

Postimees annab ülevaate, millised on kahe rivaali poliitilise maskeraadi varju jäänud lubadused ja seisukohad peamistes majanduslikes, välispoliitilistes ning riigisisestes küsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles