FBI pole muutnud oma seisukohta Clintoni elektronkirjade asjus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: SCANPIX

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) pole muutnud oma juulikuus esitatud seisukohta, et demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni elektronkirjadega seotud skandaalis puudub alus eksvälisministrile süüdistuse esitamiseks, kinnitas pühapäeval FBI juhataja James Comey.

Comey märkis, et uute avastatud kirjade osas jätkab FBI uurimisrühm ööpäevaringset pingelist tööd, kuid varasemat hinnangut pole olnud põhjust muuta. FBI edasine uurimistöö puudutab nüüd aga vaid sobimatu sisuga kirjavahetust endise kongresmeni Anthony Weineri ja ühe alaealise tüdruku vahel.

«Uue uurimise käigus vaatasime me läbi kogu kirjavahetuse, mis oli saadetud või saadud Hillary Clintonilt, kui ta oli välisminister. Uurimise käigus midagi sellist ei avastatud, mis oleks andnud põhjust oma juulikuist hinnangut muuta,» kirjutas Comey kokkuvõttes.

«Meil on heameel, et see asi on lahendatud,» ütles Clintoni kampaaniaülem Jennifer Palmieri ajakirjanikele.

FBI uus juurdlus puudutas elektronkirju, mis leiti Clintoni lähedase abi Huma Abedini mehe ja endise kongresmeni Anthony Weineri arvutist. Osa kirjadest käsitlesid ka demokraatide presidendikandidaati.

Juulis soovitas FBI juht Clintonile välisministrina eraserveri kasutamise asjus mitte süüdistust esitada.

Clinton kasutas välisministrina valitsuse ja eraasjade ajamiseks eraserverit. Uudisteagentuur Associated Press avalikustas serveri olemasolu 2015. aastal ja sestpeale on see korduvalt olnud vabariiklaste ja avalikkuse löögi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles