Suurbritannia vanglas taastati pärast rahutusi kord

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bedfordi politsei kinnitusel saavad seaduserikkujad karistatud.
Bedfordi politsei kinnitusel saavad seaduserikkujad karistatud. Foto: Getty Images

Suurbritannia võimud teatasid pühapäeval, et lõpetasid vanglarahutused, millest võttis osa umbes paarsada kinnipeetavat.

Politsei, kiirabibrigaadid ja päästetöötajad said väljakutse Inglismaa keskosas asuvasse Bedfordi vanglasse kella viie ajal õhtul.

Umbes kuus tundi pärast rahutuste puhkemist teatas vanglaameti eestkõneleja, et vahejuhtum on edukalt lahendatud.

"Algab juhtunu asjaolude selgitamine. Me tahame saata selge sõnumi, et vangid, kes sel moel käituvad, saavad karistuse ja nende kinnipidamise aeg võib märkimisväärselt pikeneda," ütles pressiesindaja.

Alguses paistis olukord olevat täielikult kontrolli alt väljunud, nugadega relvastatud vangid tormasid kõikjal kinnipidamisasutuses ringi ja süütasid mitu põlengut.

"Vanglatöötajad on tagasi tõmbunud ohutusse kohta ja vangid on suurel hulgal väljas," kirjeldas vanglaameti esindaja enne olukorra lahenemist.

Kella üheteistkümne ajal oli vanglast kuulda mitut tugevat pauku ning seejärel sisenesid juba meedikud ja päästetöötajad.

"Kaks vangi said kergemaid vigastusi, ametiisikud viga ei saanud," täpsustas justiitsministeeriumi eestkõneleja.

"Eriväljaõppe saanud vanglatöötajad ja päästeteenistused lahendasid vahejuhtumi edukalt," kiitis vanglaameti esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles