Põgenik: Liibüa ja Itaalia kaudu saabuvaid süürlasi ei saa kunagi palju olema

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraeuse sadama ümbruse räpases melus kohtab nii praamile kiirustavaid turiste, väärtusetut träni müüvaid migrante kui  ka kreeklastest kodutuid.
Piraeuse sadama ümbruse räpases melus kohtab nii praamile kiirustavaid turiste, väärtusetut träni müüvaid migrante kui ka kreeklastest kodutuid. Foto: Hanna-Hulda Reinkort

Hoolimata Türgi-Kreeka rändetee sulgumisest ei hakka süürlased suure tõenäosusega kunagi massiliselt Liibüa ja Itaalia kaudu Euroopasse tulema, kommenteeris Postimehele anonüümseks jääda soovinud Süüria põgenik.

«Kindlasti on kõige raskem variant Euroopasse jõuda just Liibüa kaudu. Paljud mu sõbrad on selle läbi teinud. Siin on kaks varianti. Esiteks kasutasid seda rändeteed alguses need süürlased, kes juba elasid Egiptuses, ja teiseks need, kes lendasid Süüriast Alžeeriasse, sest sinna sai reisida ilma viisata.

Enam see võimalik pole, sest nüüd on süürlastel ka Alžeeriasse sisenemiseks viisat vaja. Põgenikemasside saabumise hirmus on nüüd kõik Põhja-Aafrika riigid need rändeteed süürlaste jaoks sulgenud, seega põgenemisteede valikud muutuvad aina ahtamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles