Postimehe videolugu Philadelphiast: Clinton meelitas valimispäeva eel kohale üüratu rahvamassi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton pidas eile Pennsylvania osariigis Philadelphia linnas oma viimase suure kampaaniaürituse, kuhu tuli kohale 33 000 inimest.

Osariigi valik polnud juhuslik, sest Clintonil on tarvis suurt hulka Philadelphia mustanahaliste valijate hääli, kes tasakaalustaksid vabariiklaste presidendikandidaati Donald Trumpi toetavaid maapiirkondade ja  edelaosa tööstuslinnade hääletajaid.

Trump on varem häälekalt teada andnud, et tema hinnangul suudavad ja tahavad Philadelphia valijad talt osariigi võidu ära varastada.

Clintonit olid eilsel suurejoonelisel kampaaniaüritusel toetama tulnud lisaks perele praegune riigipea Barack Obama ja tema abikaasa Michelle Obama ning muusikud Jon Bon Jovi ja Bruce Springsteen. «Olen oma ema üle uskumatult uhke!» hüüdis Chealsea Clinton lavalt rahvale.

Clinton ärgitas oma sõnavõtus inimesi valima minema. «Kui te ülehomme ärkate üles ja saate aru, mis on juhtunud, siis on juba liiga hilja,» sõnas ta ja palus rahval aidata tal Obama algatatud protsesse jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles