Pildid ja video: 12 elanikuga Dixville Notch on USAs esimene paik, kus täna hääletada sai

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletamine New Hampshire'is Dixville Notchis
Hääletamine New Hampshire'is Dixville Notchis Foto: SCANPIX

USAs toimuvad täna presidendivalimised ning esimene valimispaik, kus valijad said hääletada, on Kanada piiri ääres New Hampshire’i osariigis Coosi maakonnas Dixville’i vallas asuv 12 elanikuga Dixville Notch.

Reutersi teatel on teine valimispaik samuti New Hampshire’is, Hart’s Locationi nime kandvas külas.

Dixville Notch oli esimene ka siis, kui toimus eelhääletus ning siis ei osanud veel keegi ennustada vabariiklasest kandidaadi Donald Trumpi edu. Selle küla kolm vabariiklast andsid oma hääle mitte Trumpile, vaid seal kõnega esinenud John Kasichile.

Küla neli demokraati hääletasid Bernie Sandersi poolt ning Hillary Clinton jäi häälteta.

USA meedia teatel sai demokraat Hillary Clinton Dixville Notchis nüüd neli häält ja vabariiklane Donald Trump kaks häält.

2012. aasta valimistel andsid Dixville Notchi elanikud demokraatide kandidaadile Barack Obamale ja vabariiklaste kandidaadile Mitt Romneyle võrdselt hääli ehk seis jäi 5:5.

Vabariiklase Donald Trumpi ja demokraat Hillary Clintoni kampaania on olnud tasavägine. Küsitlus näitas, et enne tänast valimispäeva edestab Clinton mõne protsendipunktiga Trumpi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles