Video: Siberi rannale tekkis tuhandeid suuri lumepalle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal Siberis tekkis rannale tuhandeid lumepalle
Venemaal Siberis tekkis rannale tuhandeid lumepalle Foto: Youtube

Venemaal Siberi loodeosa polaaralal asuvale rannale, mis on Obi jõe ääres, üsna lähedal Põhja-Jäämerele, tekkis ootamatult tuhandeid suuri lumepalle.

Rannalähedase Nõda elanike teatel ulatus palliala umbes 18 kilomeetrini, tekitades tunde, et keegi on käinud seal lumepalle veeretamas, sest varem ei ole midagi sellist ette tulnud, edastab Siberian Times.

Lumepallid, mille suurus ulatus tennisepallidest korvpallideni, võisid tekkida, kui tuul ja vesi lükkasid lume pallikujuliseks ning temperatuurilangus need pallid jäätas.

Külavanem Valeri Akulovi teatel ilmusid kummalised lumepallid umbes poolteist nädalat tagasi, kuid nende teke on üllatav, sest lumikate ei olnud kuigi paks.

Venemaa Arktika ja Antarktika uurimisinstituudi esindaja Sergei Lisenkovi teatel on nende pallide teke ebatavaline loodusfenomen, milles mängib rolli nii tuul, vesi, lumi, rannaala asend kui temperatuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles