Montanas kaks karurünnakut üle elanud mees sõitis ise haiglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grislikaru Yellowstone`i rahvuspargis.
Grislikaru Yellowstone`i rahvuspargis. Foto: Reuters/ScanPix

Karurünnakud ei ole Ameerika Ühendriikide Montana osariigi maapiirkondades ebatavalised, kuid kaks korda ühe päeva jooksul sama karu ohvriks langemine on, kirjutab Time.

Rajameister ja noavalmistaja Todd Orr elas 30. septembril üle kaks karurünnakut ja suutis peale seda ennast ka ise haiglasse sõidutada. Enne filmis loomulikult ka mees video oma vigastustest ja postitas selle sotsiaalmeediasse.

Intervjuus väljaandele Time kirjeldas Orr Madison Valleys põdrajahil olles karuga kohtumist, kes jalutas oma poegadega ja ründas meest ootamatult.

Mees kasutas oma karupihustit, mis tavaliselt agressiivsed loomad eemale peletab, kuid grisli hüppas talle sellest hoolimata peale, hammustades mehe nägu ja käsi, enne kui tagasi metsa kõndis.

Montana osariiklane tõusis püsti ja asus kolme kilomeetri kaugusele pargitud auto poole sörkima, kui karu ta kümne minuti pärast uuesti sihikule võttis. Sel korral hammustas emane loom mehe käsivart ja õlga, astudes mehele peale, veendumaks, et matkaja endast ohtu ei kujuta.

Orr suutis lõpuks siiski püsti tõusta ja jõuda autoni. Seal filmis ta mõned videod ja saatis oma jahikaaslastele fotod, et anda märku, mis temaga juhtunud oli. Alles siis sõitis mees haiglasse.

Orri sõnul on tema ellujäämises võrdne osa vedamisel ja ettevalmistusel. Teadmine, et sellise rünnaku korral tuleb lamada näoli maas, kattes oma kaela ja elutähtsad organid, võis mehe elu päästa. Seda koguni kahel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles