KOHALIK VAADE: Hispaaniat vaevab krooniline töötus

Gregorio García Maestro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
People stand in a line to enter a government employment office in Madrid, Spain, May 5, 2015. The number of Spaniards registered as jobless fell by 2.7 percent in April from a month earlier, the sharpest fall in a month of April on record, data from the Labour Ministry showed on Tuesday, but one in four remain unemployed.  REUTERS/Andrea Comas
People stand in a line to enter a government employment office in Madrid, Spain, May 5, 2015. The number of Spaniards registered as jobless fell by 2.7 percent in April from a month earlier, the sharpest fall in a month of April on record, data from the Labour Ministry showed on Tuesday, but one in four remain unemployed. REUTERS/Andrea Comas Foto: ANDREA COMAS/REUTERS

Härjavõitlus, jalgpall, looklevad järjekorrad töötukassa ukse taga. Aastaid on need olnud tavapärased märksõnad, mida inimesed minu kodumaa kirjeldamisel kasutavad. 

Igal hispaanlasel leidub mõni töötu sõber või sugulane ja minagi ei ole erand. Võin lugeda kokku viis tuttavat, kes kaotasid töö ja otsivad endiselt uut. Üle 18 protsendi tööjõust on ilma rakenduseta. Nähtus pole midagi uut – see ei ole vaid viimased kaheksa aastat riiki vaevanud suure majandussurutise tagajärg.

Hispaania on pidanud selle häda vastu edutut lahingut alates 1980. aastatest. Töötus on kui ühiskondlik vähk, mida miljonid inimesed vaikselt põevad. Nüüd on küll käes aeg, et peaminister Mariano Rajoy võtaks asja tõsiselt käsile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles