Clinton vs Trump: ameeriklased hääletavad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Presidendiks kandideerivad demokraatide Hillary Clinton (69) ja vabariiklaste Donald Trump (70). Valimisküsitluste alusel on eelis Clintonil, kuid Trumpi võitu pole välistanud keegi.

Esimesena sulguvad Eesti aja järgi kell 2 valimisjaoskonnad Georgias, Indianas, Kentuckys, Lõuna-Carolinas, Vermontis ja Virginias. Sellele järgnevad kaks jaoskondade sulgemise lainet - Eesti aja järgi kell 3 ja 4 hommikul - mille möödudes on jaoskonnad sulgunud 30 osariigis ja Washingtoni linnas.

Eelhääletamise võimalust kasutas pea 45 miljonit inimest. Floridas osales eelhääletusel rekordilised 6,4 miljonit valijat - rohkem kui kõikides teistes osariikides ja ligikaudu pool osariigi 13 miljonist valijast. Aktiivsus oli tavatult suur ka valimisjaoskondades.

Floridas eelhääletanutest pea 2,6 miljonit olid demokraadid ja pea 2,5 miljonit vabariiklased. Sellega on Clintoni eelis Trumpi ees umbes 88 000 häält ehk umbes pool demokraatide edust 2012. aasta presidendivalimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles