Merkel hoiatas Venemaa võimaliku sekkumise eest parlamendivalimistel (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel.
Saksa kantsler Angela Merkel. Foto: AFP/SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel ütles täna, et Venemaa võib üritada mõjutada Saksamaa 2017. aasta parlamendivalimisi küberrünnakute või väärinformatsiooni levitamisega.

«Oleme juba pidanud tegelema Venemaalt lähtunud veebirünnakutega või uudistega, mis külvavad valeinformatsiooni,» ütles Merkel Berliinis ühispressikonverentsil Norra peaministri Erna Solbergiga.

«Sellega tegelemine on praegu igapäevane ülesanne», lisas kantsler. «Seega võib juhtuda, et see etendab ka valimiskampaanias rolli.»

Washington süüdistas Kremlit USA presidendivalimistesse sekkumises ning Merkelilt küsiti, kas Saksamaa võib oma valimistel kogeda midagi sarnast.

Saksa siseluureteenistus süüdistas aasta algul Venemaad küberluures ja sabotaažis, kaasa arvatud juhtumis, mis puudutas möödunud aastal Saksa parlamendi alamkoda.

Sakslased lähevad parlamendisaadikuid valima 2017. aasta septembris. Merkel pole veel oma kandidatuuri välja kuulutanud, kuid ootus, et ta kandideerib neljandat korda, on laialt levinud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles