Šoti minister peab ELi iseseisvusest tähtsamaks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šotimaa rahvusvahelise arengu ja Euroopa minister Alasdair Allan valis Eesti esimeseks ELi maaks, kus selgitada šotlaste ja ülejäänud brittide vaateerinevusi Brexiti küsimuses.
Šotimaa rahvusvahelise arengu ja Euroopa minister Alasdair Allan valis Eesti esimeseks ELi maaks, kus selgitada šotlaste ja ülejäänud brittide vaateerinevusi Brexiti küsimuses. Foto: Liis Treimann

Kui Šotimaal ei õnnestu jääda Europa Liidu ühisturu osaks Ühendkuningriiki kuuluvana, võib tulla uus iseseisvusreferendum, mille järel püütakse ühendusest lahkuvatest brittidest lihtsalt maha jääda, selgitas intervjuus Postimehele šotlaste rahvusvahelise arengu ja Euroopa minister Alasdair Allan.

- Miks te tulite Eestisse ja mida te siit ootate?

Esiteks külastasin mitut firmat ja olen rääkinud sellest, et ettevõtluskeskkonnas tuleb säilitada teatav stabiilsus.

Teine oli loomulikult soov selgitada Šotimaa seisukohti ja seda, miks meil on Ühendkuningriigist pisut teistsugune vaade Euroopa tulevikule. On oluline meenutada teiste Euroopa riikide inimestele, et 62 protsenti Šotimaa rahvast hääletas ELi jäämise poolt ning et me ei taha lahkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles