Leedust lahkus möödunud nädalal 35 põgenikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia mereväe poolt päästetud põgenikud Liibüa ranniku lähedal
Itaalia mereväe poolt päästetud põgenikud Liibüa ranniku lähedal Foto: SCANPIX

Leedu Rukla varjupaigataotlejate vastuvõtukeskusest lahkus möödunud nädalal 35 põgenikku, kes ületasid Leedu-Poola piiri seaduslikult, kinnitas teisipäeval sotsiaal- ja tööministeeriumi aseminister Algirdas Šešelgis BNS-ile.

Kaks minibussi 16 täiskasvanu ja 19 lapsega pardal lahkusid Leedust möödunud nädalavahetusel, kui Leedu piirivalvurid lubasid neil ületada piiri Poola, lausus Šešelgis.

«Selgus, et nad rentisid kaks minibussi ja lahkus 35 inimest. Nad peeti piiril kinni, nende dokumente kontrolliti ja neil lubati reisi jätkata,» lisas ta.

Šešelgise sõnul olid põgenikest 32 süürlast ja kolm iraaklast, kes paigutati Leetu Euroopa Liidu ümberpaigutamiskava alusel.

Neil olid kehtivad Schengeni viisad, ütles aseminister.

«Nende dokumendid olid korras. Me ei saa peatada inimeste lahkumist. Ei, neile ei kehtinud vastuvõtukeskuses piiranguid. Neil on vabadus omada kontakte. Mitte keegi ei kontrolli kellega ja kuidas nad ühendust võtavad.»

«Nad käivad poodides ning neil pole nõuet end registreerida, kui nad keskusest lahkuvad. See pole esimene kord, kui (põgenikud) on seda teinud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles