George W. Bush ei hääletanud kellegi poolt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George W. Bush
George W. Bush Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide endine president George W. Bush ja ta naine Laura Bush andsid nüüdsel presidendivalimiste hääletusel protestihääle ega valinud mitte kedagi.

Bushide pere esindaja Freddie Ford teatas, et president ja ta abikaasa valisid «mitte keegi mainitutest», kuna neile ei sobinud vabariiklane Donald Trump ega ka demokraat Hillary Clinton, edastab Variety.

Bush teatas juba varem, et sel aastal ei vali ta kedagi, kuna «tal ei ole kedagi valida». Endise presidendi noorem vend Jeb Bush jäi vabariiklaste eelvalimistel kaotajaks.

George W. Bushi isa George H.W. Bush, kes samuti president oli, teatas meediale, et ta hääletab Hillary Clintoni poolt.

Donald Trumpi üsna räiged kampaaniasõnavõtud tekitasid paljudes Vabariikliku partei liikmetest vastumeelsust ja protesti ning osa neist teatas avalikult, et ei toeta ega vali Trumpi.

Trumpi vastasteks osutusid näiteks 2012. aasta presidendivalimiste kandidaat Mitt Romney ja kunagine välisminister Colin Powell.

Praegustel andmetel on Donald Trump võidule üsna lähedal.

George Herbert Walker Bush oli USA 41. president aastatel 1989 – 1993, tema poeg George Walker Bush oli USA 43. president, kes oli ametis kaks ametiaega aastatel 2001 – 2009. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles