Hollande: Trumpi võit avab ebakindluse perioodi (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Francois Hollande läheb USA valimiste tulemusi kommenteerima.
Prantsuse president Francois Hollande läheb USA valimiste tulemusi kommenteerima. Foto: Reuters/ScanPix

Prantsuse president François Hollande õnnitles täna USA presidendivalimised võitnud Donald Trumpi, kuid hoiatas, et tulemus avab ebakindluse perioodi.

«Need Ameerika valimised avavad ebakindluse perioodi. Selles kontekstis kutsun üles ühtsele Euroopale, mis suudab end kuuldavaks teha ja edendada oma poliitikat, kui selle huvidele või väärtustele väljakutse tehakse,» lisas ta. Prantsusmaa kavatseb jätkata oma rahvusvahelist rolli, lisas Prantsuse president.

Hollande kritiseeris Trumpi valimiskampaania käigus korduvalt ning ennustas võitu tema demokraadist rivaalile Hillary Clintonile.

Augustis puhkes sõnavahetus Trumpi ja ühe surnud USA sõduri moslemitest vanemate vahel. Sotsialistist president Hollande ütles tollal ajakirjanikele, et Trumpi liialdused ajavad öökima. Lisaks ütles Trump, et möödunud aastal Pariisis toimunud ja 130 inimelu nõudnud terrorirünnakuid poleks pruukinud toimuda, kui riigis oleksid lõdvemad tulirelvaseadused.

Lisaks väitis Trump, et äärmusluse tõttu tuleks Prantsusmaalt Ühendriikidesse saabuvaid inimesi tõsisemalt kontrollida.

USA valimised võitnud vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump astub ametisse 20. jaanuaril.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles