«Ma armastan Ameerikat. Tänan teid!»

Juhan Mellik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump New Yorgis võidukõne pidamas. Paremal tema poeg Barron.
Donald Trump New Yorgis võidukõne pidamas. Paremal tema poeg Barron. Foto: SIPA/Scanpix

«USA! USA!» puhkesid hüüded Hiltoni New Yorgi hotelli ballisaalis, kui saabusid uudised, et Donald Trump oli noppinud võidu Ohio ja Florida osariigis. «Kutt, me võidame need valimised!» kõlasid mõne entusiastliku poolehoidja prohvetlikuks osutunud reaktsioonid.

Teleriekraanidel käis konservatiivne telekanal Fox. Iga uudise peale järjekordsest Donald Trumpi triumfist mõnes osariigis saal juubeldas. Nagu juhtisid tähelepanu mitmed väljaanded, olid vabariiklase ametlikuks valimispeoks valitud ruumid tegelikult üllatavalt väikesed ning toimumiskoht kuulutati välja kõigest kuus nädalat enne valimisi. Võib-olla ei uskunud miljardäri kampaania tegijad isegi, et nende mees võib võita?

Kesköö paiku oli selgus majas – Wisconsini osariik läks Trumpile ja demokraadist vastaskandidaadi Hillary Clintoni võimalused haihtusid. Juubeldamine jätkus ka siis, kui umbes kell kolm varahommikul asus õhtu täht oma võidukõnet pidama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles