Postimehe videolugu New Yorgist: pingeline valimisjärgne päev Trump Toweri juures

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Samal ajal, kui linnavõimud paigutasid New Yorgi kesklinna Trump Toweri juurde uusi betoonist turvapiirdeid, väljendasid sinna kogunenud mõnikümmend protestijat häälekalt oma nördimust. «Homod fašismi vastu», «Fuck off! », «Nii see algab» oli kirjas kaasavõetud plakatitel.

Hoone juurde olid tulnud ka Trumpi pooldajad. «Jumal õnnistagu Donaldit«, kõlas ühe mehe suust spontaalselt hüüatus.

«Miks te 11 miljonit inimest tahate riigist välja lüüa?» päris Trumpi-vastane USA presidendivalimised võitnud Donald Trumpi toetajalt, viidates viimase lubadusele dokumenteerimata illegaalid riigist välja saata. «Ta pidas täiesti selgelt mehhiklasi silmas. See on rassistlik poliitika. Mina astun selle vastu välja ja sellepärast ma siin täna olen,» teatas intensiivse sõnavahetuse käigus meeleavaldaja.  

Tõsise üritusega konkureeris ajakirjanike tähelepanu pärast Times Square'ilt tuntud meelelahutaja Naked Cowboy, kes oli oma poliitilise eelistusele vastavalt jalga tõmmanud valged aluspüksid, kus tagumiku peale oli kirjutatud TRUMP.

Varasemas usutluses on Ohiost pärit aluspüksikauboi - kodanikunimega Robert John Burck -ka põhjendanud, mis ta Trumpi eelistab. «Ta on pagana kuumavereline ameerika mees. Ta on pikk, hea välimusega, tugev ja edukas - selle vastu vaielda ei saa. Ta on nagu Superman, ja sobib meie riiki kaitsma ja valvama,» rääkis Burck septembris Cincinnati uudisteportaalile.

Vastselt presidendiks valitud Trumpi puhul võib arvata, et meelelahutaja ja riigipea kombinatsioon hakkab Trump Toweri juurde meelitama veelgi rohkem uudishimulikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles