Porošenko vabastas Saakašvili ametist (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: AP/Scanpix

Ukraina president Petro Porošenko allkirjastas eile õhtul määruse Mihheil Saakašvili vabastamisest Odessa oblasti kuberneri ametikohalt.

Dokument postitati Ukraina riigipea veebiküljele. Porošenko vabastas Saakašvili ka Ukraina presidendi mittekoosseisulise nõuniku kohalt.

Saakašvili teatas esmaspäeval otsusest lahkuda Odessa oblasti kuberneri ametist, öeldes, et väsis pidevast petmisest ja korruptsioonist Kiievi võimude poolt. Eile kinnitas valitsus Saakašvili lahkumise.

Endine Gruusia president ütles teisipäeval usutluses Gruusia televisioonile, et ta kavatseb koos Ukraina rahvaga vahetada välja kogu sealse poliitilise eliidi.

«Praegu toimub Ukrainas sama, mis Gruusias 2001, kui reformid toppasid, korruptsioon oli katnud kõik ja rahvas oli rahulolematu. Rahvas tuleb korraldada ja suunata edasi ning ühes sellega tuleb välja vahetada kogu Ukraina poliitiline eliit. Võtan sellest innukalt osa. Mul on kogu Ukraina rahva seas väga suur toetus,» ütles ta teisipäeval usutluses Gruusia televisioonile.

«Mind ei huvita, mida jagavad omavahel Ukraina klannid. Olen kiirete muutuste pooldaja. Ma ei suuda kohal tammuda. Mul ei ole motivatsiooni teha raha, nagu teevad siin kõik ülejäänud kubernerid. Minu motivatsioon on kiired muutused ja Ukraina edenemine,» rääkis Saakašvili.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles