Ameeriklaste õhulöök Süürias tappis 20 tsiviilisikut (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) «pealinna» Raqqa lähedal islamivõitlejaid tabama pidanud Ameerika Ühendriikide juhitud koalitsiooni õhurünnak Süürias tappis selle asemel 20 tsiviilisikut, teatasid vaatlejad.

Suurbritannias baseeruv Süüria Inimõiguste Keskus avaldas, et rünnak Raqqast 45 kilomeetrist põhja pool asuvale al-Heeshale toimus teisipäeva öösel. Ameeriklaste väejuhatus kinnitas, et õhulöök leidis aset, kuid enne vastutuse määramist tuleb saada detailsemat infomatsiooni.

«Koalitsioon võtab kõiki süüdistusi tsiviilohvritest väga tõsiselt ja uurib seda väidet edasi,» ütles kõneisik. «Kohaste sihtmärkide tabamiseks ja tsiviilohvrite vältimiseks tehakse erakordseid pingutusi,» lisas ta.

Õhulöögid ISISe sihtmärkidee pihta Raqqas ja selle ümbruses on viimasel ajal intensiivistunud. Alates nädalavahetusel välja kuulutatud operatsioonist linna vabastamiseks on koalitsiooniväed tabanud kümneid sihtmärke. Teisipäevased tsiviilohvrid olid kampaania käigus teadaolevalt esimesed. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles