Pentagon: Admiral Kuznetsovi lennukid alustasid lende Süüria kohal (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo pommitamises viga saanud väike poiss.
Aleppo pommitamises viga saanud väike poiss. Foto: AFP/SCANPIX

Pentagon ootab lähiajal Venemaa kombineeritud õhu- ja raketirünnakuid Süürias, kus kasutatakse muuhulgas lennukikandjal Admiral Kuznetsov asuvaid lennukeid, mis on lende juba alustanud.

USA sõjaväe allikate andmetel alustasid lennukikandjal asuvad hävitajad Su-33 ja Mig-29K juba lende Süüria kohal. Esialgu need ei ole veel rünnanud, kuid nagu märgib Pentagon, on märke, et Admiral Kuznetsovi lennukid saavad osaks märksa suuremast ühendjõust, mis paisatakse rünnakule Aleppo vastu veel sel nädalal.

USA sõjaväelased märgivad, et Vene laevastik koosseisus lennukikandja Admiral Kuznetsov, tuuma-raskeraketiristleja Pjotr Veliki, ja kaks hävitajat siirdus Küprosest kagusse Aleppo ründamise kaugusele. Samal otstarbel ristleb Vahemere idaosas tiibrakettidega Kalibr relvastatud fregatt Admiral Grigorovitš, osutasid USA sõjaväelased.

Vene kaitseministeeriumi allikas ütles ennist Interfaxile, et Admiral Kuznetsovi lennukid ja Vahemerel viibivad Vene laevad valmistuvad andma lööke Aleppo lähikonnas asuvatele sissidele.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles