Los Angelese ja New Yorgi linnad tahavad jääda immigrantide turvatsoonideks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi linnapea Bill de Blasio ja New Yorgi politseiülem James O'Neill.
New Yorgi linnapea Bill de Blasio ja New Yorgi politseiülem James O'Neill. Foto: AFP/SCANPIX

New Yorgi ja Los Angelese ametnikud avaldasid eile lootust, et presidendiks valitud Donald Trump ei täida oma kampaanialubadust kaotada riiklik toetus migrantide turvatsoonidele, mis kaitsevad riigi dokumenteerimata migrante, vahendab Reuters.

Ameerika Ühendriikide kaks suurimat linna on vähendanud koostööd riigi migratsioonivõimudega, kes tahavad tuvastamata immigrandid riigist välja saata.

Trump lubas oma kampaania jooksul kõik 11 miljonit dokumenteerimata migranti riigist välja saata ning ähvardas nn turvalinnadest riiklikud fondid kaotada.

New Yorgi linnapea Bill de Basio teatas eile uudistekonverentsil, et New York kavatseb dokumenteerimata migrante kaitsta. «Me ei kavatse ohverdada pool miljonit inimest, kes meie keskel elavad ja on osa meie kogukonnast. Me ei rebi nende peresid tükkideks,» ütles de Blasio, kelle sõnul linna fondidest ilma jätmine oleks ohtlik samm.

Ka Los Angelese linnapea Eric Garcetti väljendas lootust, et Trump ei vii oma lubadusi täide: «Me teeme koostööd riikliku immigratsiooniagentuuriga, kuid nõuame väljasaatmisnõuete menetlemist konstitutsioonist lähtuvalt.»

«See on linnapea Garcetti soov, et ükski president ei rikuks neid põhimõtteid, mis on meie riigi alustalaks, karistades linnasid, mis lihtsalt seisavad oma elanike heaolu eest,» lisas kõneisik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles