Türgi võimud vahistasid opositsioonilise päevalehe juhi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi opositsioonilise Vabariikliku Rahvapartei liider Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyetti toimetuse ees kõnet pidamas.
Türgi opositsioonilise Vabariikliku Rahvapartei liider Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyetti toimetuse ees kõnet pidamas. Foto: AP/Scanpix

Türgi võimud vahistasid täna opositsioonilise päevalehe Cumhuriyet juhatuse esimehe, eelmisel nädalal vahistati üheksa ajalehe toimetuse liiget, teatas ajaleht.

Cumhuriyet teatas, et Akın Atalay võeti Istanbuli lennujaamas vahi alla pärast Saksamaalt naasmist.

Nädalavahetusel võtsid Türgi võimud kohtuistungi eel vahi alla üheksa Cumhuriyeti toimetuse liiget, teiste seas lehe peatoimetaja. Ajalehe endine peatoimetaja Can Dündar põgenes aasta algul Saksamaale ja vaidlustas talle riigisaladuste avaldamise eest mõistetud ligi kuueaastase vanglakaristuse.

Leht on viimastel aastatel võtnud kriitiliselt vaatluse alla president Recep Tayyip Erdoğani islamijuurtega Õigluse ja Arengu Partei (AKP).

Atalay vahistamist nimetati osaks terrorijuurdlusest ning politseiauto ootas teda otse lennukitrapi ees.

Erdoğani valitsus on asunud 15. juuli nurjunud riigipöörde järel represseerima putšikatse korraldamises süüdistatud Fethullah Güleni väidetavate toetajate vahistamise ettekäändel opositsiooni ja meediat.

Kinni on peetud umbkaudu 35 000 inimest ning kümned tuhanded - seal hulgas sõjaväelased, kohtunikud, õpetajad, tsiviilteenistujad ja ajakirjanikud - on koha kaotanud.

Eelmisel nädalal vahistati terrorismis süüdistatuna üheksa kurdimeelse opositsioonierakonna Rahvademokraatliku Partei (HDP) liiget, teiste hulgas kaks parteijuhti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles