Moskva kehtestas USA endisele suursaadikule viisakeelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE - In this Feb. 7, 2014 file photo, Michael McFaul speaks with a reporter in Sochi, Russia. McFaul, the former U.S. ambassador to Russia said Friday, Nov. 11, 2016, that he has been banned from traveling there in a tit-for-tat response to U.S. visa bans for senior Russian officials. (AP Photo/David Goldman, File)
FILE - In this Feb. 7, 2014 file photo, Michael McFaul speaks with a reporter in Sochi, Russia. McFaul, the former U.S. ambassador to Russia said Friday, Nov. 11, 2016, that he has been banned from traveling there in a tit-for-tat response to U.S. visa bans for senior Russian officials. (AP Photo/David Goldman, File) Foto: David Goldman/AP

Endine USA suursaadik Venemaal Michael McFaul ütles reedel, et Moskva kehtestas temale viisakeelu vastusammuna kõrgetele Vene ametnikele kehtestatud viisakeelule.

McFauli sõnul taotles ta viisat Venemaale sõitmiseks detsembris juhuks, kui USA presidendivalimistel oleks võitnud Hillary Clinton.

McFaul oli USA suursaadik Venemaal 2012.-2014. aastani ning hetkel töötab ta Stanfordi ülikoolis. «Olen Venemaa otsuses äärmiselt pettunud,» ütles ta.

Nüüdse teaduri sõnul on ta Venemaale reisinud sadu kordi. Ta lisas, et tal on seal ka palju sõpru ning on pühendanud enamuse oma karjäärist Venemaa uurimisele.

Anonüümsust palunud Vene välisministeeriumi allikas kinnitas keelu olemasolu Vene meediale.

«On tõsi, et McFaul on sümmeetriliste sanktsioonide nimistus,» ütles allikas. McFaul on sellest teadlik, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles