Marokos nõudsid tuhanded õiglust surma saanud kalamüüjale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maroko lipp.
Maroko lipp. Foto: Pascal Deloche / Godong/picture alliance / Godong

Marokos nõudsid tuhanded inimesed reedel õiglust kalamüüjale, kelle lömastumine prügiautos vallandas riigis ulatuslikud meeleavaldused.

Mouhcine Fikri (31) lömastus 28. oktoobril Al-Hoceima linnas prügiveokis. Kaupmees protestis oma kauba konfiskeerimise ja hävitamise vastu võimude poolt. Ta müüs mõõkkala, mille püüdmine pole praegusel aastaajal lubatud.

Fikri hukkus berberitest enamusega unarusse jäetud Rifi regioonis, mis oli 2011. aastal araabia kevade ajal Marokos toimunud protestiliikumise keskmes.

«Puhka Mouhcin. Me jätkame võitlust!» skandeerisid meeleavaldajad reedel. Protestijad marssisid läbi Maroko tänavate, käes küünlad, lilled ja berberi lipud.

Protesti korraldajad tahavad teada, kes prügimasina lömastaja sisse lülitas. Kuningas Mohammed VI andis korralduse asja uurida, kuid lömastaja sisselülitaja pole teada. Võimud pidasid möödunud nädalal kinni 11 inimest, nende seas kaks siseministeeriumi töötajat, kaks kalandusametnikku, kohaliku veterinaarteenistuse juhi ja kolm prügikorjajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles