Brexiti üks ideolooge Farage kohtus Trumpiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UKIPi juht NIgel Farage
UKIPi juht NIgel Farage Foto: PA images/Scanpix

Suurbritannia lahkumist Euroopa Liidust juhtinud Nigel Farage kohtus USA presidendiks valitud Donald Trumpiga, kus arutati rahvusvahelist poliitikat ja Brexitit.

Farage on esimene Trumpiga valimisvõidu järel kohtunud Briti poliitik. Briti peaministri büroo lükkas tagasi kuuldused, nagu olnuks Farage vahendaja suhete loomisel USA järgmise presidendiga.

Euroopa Liidust lahkumise nimel kihutustööd teinud Nigel Farage'ist sai esimene Briti poliitik, kes kohtus Donald Trumpiga pärast viimase võitu USA presidendivalimistel, kinnitas täna õhtul Briti Iseseisvuspartei (UKIP). Miljardärist vabariiklane võttis euroskeptiku vastu oma New Yorgi residentsis Trump Toweris, kus nad veetsid enam kui tunni, arutades vabariiklaste võitu, globaalpoliitikat ja Brexiti hetkeseisu, ilmneb UKIPi avaldusest.

Mõnede hinnangul oli see kohtumine piinlik Briti peaministrile Theresa Mayle, kes rääkis sel nädalal Trumpiga telefonitsi, ent ei ole temaga isiklikult kohtunud.

Farage sõnul oli tema jaoks suur au veeta aega Trumpiga, kes oli tulvil häid ideid.

«Olen kindel, et temast saab hea president,» lisas Farage.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles