Läti kaitsepolitsei: Euroopa julgeolekuolukord ei ole paranenud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AFP/SCANPIX

Pariisi mulluste terrorirünnakute järel ei ole julgeolekuolukord Euroopas paranenud ning ohutaseme paranemist ei ole oodata ka järgmisel aastal, ütles Läti kaitsepolitsei. 

Läti kaitsepolitsei hinnangul ei ole julgeolekuolukord Euroopas viimase aastaga oluliselt paranenud, sest islamiäärmuslased kujutavad endast Euroopale endiselt tõsist ohtu.

Peamisteks väljakutseteks Euroopa julgeolekuametitele on kasvav radikaliseerumine ja terroristide tegevuse mitmekesistumine. Islamiriigi toetajate arv Euroopas ei ole vähenenud ning peamiselt korraldavad terroristid nüüd rünnakuid madala turvatasemega nii-öelda pehmetele sihtmärkidele.

Täiendavat ohtu julgeolekule kujutavad Süüriast ja Iraagist naasvad väljaõppe ja lahingukogemusega pühasõdalased, kellel on oskused suuremate ja ohvriterohkemate terroriaktide korraldamiseks, märkis kaitsepolitsei.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles