Uus-Meremaal leidis aset võimas maavärin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uus-Meremaal Christchurchi linna lähedal toimus võimas maavärin, mida oli tunda ka 200 kilomeetri kaugusel pealinnas Wellingtonis, hukkus vähemalt kaks inimest.

Uus-Meremaa peaminister John Key ütles esmaspäeva varahommikul kohaliku aja järgi, et veidi peale keskööd raputanud võimsas maavärinas hukkus kinnitatud andmetel kaks inimest. Ta hoiatas, et ohvrite arv võib veel tõusta.

Teateid suurtest purustustest ei ole.

Vaikse ookeani saareriik andis välja ka tsunamihoiatuse. Tsiviilkaitseministeerium hoiatas kuni viie meetri kõrguse hiidlaine eest.

Tsunamikartuses evakueeriti tuhandeid Wellingtoni kesklinna elanikke. Saareelanikel paluti päästetöötajate ootamise ajaks kõrgendikele liikuda.

Lõunasaare rannikulinnades ja Põhjasaare idarannikul lülitati sisse tsunamihoiatussireenid.

Kella 19 paiku Eesti aja järgi alandati tsunamiohtu. Inimesed rohelisel ja valgel alal kaardil võivad naasta koju. Sinisel alal on jätkuvalt tsunamioht.

Maavärina järel katkes mitmes piirkonnas elektrivarustus ja telefoniühendus.

Maavärin magnituudiga 7,8 registreeriti veidi pärast täna keskööd (kohaliku aja järgi), selle kese asus 93 kilomeetrit Christchurchist kirdes, umbes 10 kilomeetri sügavusel, teatas USA geoloogiateenistus. Uus-Meremaa erinevates piirkondades on tuntud mitmeid üle 5-magnituudilisi järeltõukeid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles