Marine Le Pen: Trumpi võit on suurendanud minu väljavaateid (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen
Marine Le Pen Foto: Reuters/ScanPix

Prantsuse paremäärmusliku Rahvusrinde liider Marine Le Pen ütles usutluses Briti rahvusringhäälingule BBC, et Donald Trumpi võit USA presidendivalimistel parandas tema väljavaateid järgmisel aastal Prantsusmaal peetavatel riigipea valimistel

Le Peni sõnul tegi Trump varem võimatuks peetud asjast võimaliku - tegemist oli rahva võiduga eliidi üle. Ta avaldas lootust, et sama juhtub ka Prantsusmaal.

Poliitikavaatlejate hinnangul võib Marine Le Pen jõuda kevadel Prantsuse presidendivalimistel teise ringi. Tema tõenäoliseks vastaskandidaadiks on endine konservatiivist peaminister Alain Juppé.

Le Peni juhitav migratsiooni- ja Euroopa Liidu vastane Rahvusrinne sai mullu detsembris kohalikel valimistel üle 27 protsendi häältest, kuid ei tõusnud võimule üheski piirkonnas, kuna teised parteid ühinesid Rahvusrinde vastu.

Sama võib juhtuda presidendivalimistel, kui Le Pen peaks jõudma teise ringi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles