Hodorkovski asutatud liikumine pidas Helsingis kongressi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski
Mihhail Hodorkovski Foto: SCANPIX

Kremli kriitiku Mihhail Hodorkovski asutatud liikumine Avatud Venemaa pidas nädalavahetusel Helsingis avakongressi, teatas Soome rahvusringhääling Yle pühapäeval.

Yle andmetel osales Helsingi jäähallis korraldatud üritusel 75 opositsionääri.

Hodorkovski sõnul leidis kongress Helsingis aset praktilistel põhjustel.

«Selleks olid pragmaatilised põhjused: olen liikumise asutaja ja seepärast oleks olnud kummaline, kui ma poleks kongressil osalenud. Mul ei ole võimalik sõita Venemaale,» ütles Hodorkovski Ylele.

Hodorkovski usub, et Venemaa toimub suuri muudatusi aastatel 2018-2024.

«Peamine sõnum on see, et me oleme loomas projekti, mis ühendab eri parteide toetajaid. Soovime, et meie riigis vahetuks võim,» sõnas ta.

Avatud Venemaa kinnitas ka oma struktuuri ning võttis vastu programmi, harta ja manifesti.

«Otsus luua avalik liikumine Avatud Venemaa võeti üksmeelselt vastu asutamiskongressil, mis algas Helsingis 12. novembril,» teatas liikumise pressiteenistus Interfaxile.

Kongressil valiti liikumise Avatud Venemaa juhatuse 10 liiget, nende seas on Hodorkovski, Parnassi kaasesimees Vladimir Kara-Murza juunior, Avatud Venemaa kandidaadid viimastel riigiduuma valimistel Maria Baronova, Olga Žakova, Jegor Savin ja Marina Belova ning teised.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles