Trump kinnitas lubadust ehitada Mehhiko piirile müür (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA presidendiks valitud Donald Trump kinnitas eile õhtul eetrisse antud teleusutluses, et ta peab kinni valimiskampaania lubadusest ehitada Mehhiko piirile müür ebaseadusliku immigratsiooni takistamiseks.

Ta möönis samas, et kohati võib müüri asemel olla ka tara.

Trump ütles, et kuni kolm miljonit dokumentideta migranti, kellel on kuritegelik register, saadetakse riigist välja või pannakse trellide taha.

«See, mida me teeme, on võtame kinni inimesed, kes on kurjategijad ja kellel on kuritegelik register, jõuguliikmed ja narkodiilerid,» sõnas ta. «Meil on palju selliseid inimesi, tõenäoliselt kaks miljonit, võib olla isegi kolm miljonit. Me saadame nad meie riigist välja või me paneme nad vangi.»

Samas jättis ta lahtiseks veel mitme miljoni ebaseadusliku migrandi saatuse, kes teevad USAs palehigis tööd.

«Pärast seda, kui piir on turvatud ja pärast seda, kui kõik normaliseerub, otsustame nende inimeste osas, kellest te räägite, kes on suurepärased inimesed,» ütles ta.

Immigratsioon on Trumpi sõnul üks kolmest prioriteedist, millest ta on rääkinud ka esindajatekoja spiikri Paul Ryaniga. Teised kaks prioriteeti on president Barack Obama tervishoiureformi muutmine ning seadus maksukärbetest ja maksukoodeksi lihtsustamine.

Vaata täismahus intervjuud Donald Trumpiga CBSi saates «60 minutit»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles