FSB: Krimmis tabatud isikud tunnistasid end Ukraina sõjaväelasteks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimmis arreteeritud Aleksei Bessarabov.
Krimmis arreteeritud Aleksei Bessarabov. Foto: Sputnik/Scanpix

Krimmis sabotaaži kahtlusega kinnipeetud Aleksei Bessarabov ja Dmitri Štõblikov tunnistasid üles, et on Ukraina sõjaväeluure kaadriohvitserid, on näha Venemaa julgeolekuteenistuse (FSB) levitatud ülekuulamise videosalvestuselt.

Bessarabaov lausus ülekuulamisel, et on Ukraina kaitseministeeriumi sõjaväelane.

«Pärast sõjakooli lõpetamist olen teeninud Ukraina laevastiku teabeanalüüsi osakonna referendi ja vanemreferendina Odessas. Seejärel Ukraina laevastiku eriluure osakonna ohvitserina,» rääkis Bessarabov. «2008. aastast olen Ukraina sõjaväeluure 14. osakonna tegevoperatiivreservi ohvitser, auastmelt polkovnik,» lausus ta.

Štõblikov ütles ülekuulamisel, et on Ukraina kaitseministeeriumi teenistuses 1992. aastast. Tema sõnutsi teenib ta Ukraina kaitseministeeriumi luure peavalitsuses alates sellest, kui astus 1998. aastal Ukraina sõjaväeakadeemia sõjalis-diplomaatilisse instituuti.

Ukraina sõjaväeluures täitis ta Sevastopolis mereluurekeskuse rühma operatiivpeavalitsuse juhi abi, samuti peavalitsuse juhi vanemabi ja asetäitja ülesandeid. Štõblikovi sõnul on ta auastmelt polkovnik ja töötab Ukraina sõjaväeluure operatiivpeavalitsuses.

FSB teatas väidetavast Ukraina diversandirühma kinnipidamisest 10. novembril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles