Rogozinist sai Vene presidendi eriesindaja raketikilbi küsimustes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin andmas pressikonverentsi Moskvas.
Venemaa alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin andmas pressikonverentsi Moskvas. Foto: SCANPIX

Vene president Dmitri Medvedev määras riigi alalise esindaja NATO juures Dmitri Rogozini enda eriesindajaks raketikilbi-koostöö küsimustes, Rogozin on korduvalt esinenud kriitiliste sõnavõttudega Baltimaade sise- ja välispoliitika kohta.

«Ma tahtsin teavitada, et allkirjastasin seadluse Dmitri Olegovitš Rogozini määramisest presidendi eriesindajaks koostöös NATOga raketikilbi küsimuses,» ütles Medvedev Interfaxi teatel reedel julgeolekunõukogu istungit avades.

«Euroopa raketikilbi küsimusel on olulisim tähtsus julgeolekule Euro-Atlandi regioonis. Leppisime NATOga kokku töös selle probleemi kallal, seetõttu peame astuma kõik hädavajalikud sammud, et lõpptulemusena oleks meie valik oma kodumaa julgeoleku kindlustamiseks optimaalseim,» selgitas riigipea.

Medvedevi sõnul käib jutt muu hulgas «raketikilbi konfiguratsiooni määramisest ning võimalikust vastutuse jagamisest selles protsessis osalejate vahel, kui me loomulikult suudame oma partneritega kokkuleppele jõuda».

«Eriesindajale on antud kõik vajalikud volitused, samuti peab ta looma selle ülesande lahendamiseks vastava töörühma,» täpsustas Medvedev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles