Soome põgenikekeskuses noaga ähvardanud iraaklane sai tingimisi karistuse (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Soomes
Põgenikud Soomes Foto: SCANPIX

Soome kohus määras Kotkas asuvas Laajakoski põgenike vastuvõtukeskuses augustis noaga ähvardanud iraaklasele tingimisi karistuse.

Kohtudokumentide kohaselt ähvardas Iraagist Soome saabunud mees kahte kaaslast pussitada ja ühte isikut pussitas ta kätte, edastab iltalehti.fi.

Kymenlaakso ringkonnakohus karistas sisserännanut nüüd ühe aasta pikkuse tingimisi karistusega.

Soomes asüüli taotlev iraaklane kasutas teiste sisserännanute ähvardamiseks ja ühe kaaslase pussitamiseks kööginuga, mille tera oli 11 sentimeetri pikkune.

Mees sisenes noaga ähvardades ruumi, kus oli mitu meest. Üks seal olnutest takistas tal edasi liikuda ja seda isikut lõi ründaja noaga.

Põgenikekeskuse psühholoogi sõnul oli iraaklane enne ründamist närviline ja stressis, teo pani ta toime pärast seda, kui oli tarbinud alkoholi.

Põgenikekeskuse töötajad kutsusid noaga ähvardajale politsei, politseinikud tabasid mehe hoone lähedal, kuid tema rahustamiseks tuli kasutada elektrišokirelva.

Kohus mõistis 1989. aastal sündinud iraaklase süüdi kahes noaga ähvardamises ja ühes noaga ründamises.

Prokurör nõudis iraaklasele nelja aasta pikkust tingimisi karistust tapmiskatse, noaga ähvardamise ja vägivalla eest. Kohus ei karistanud sisserändajat tapmiskatse eest, kuna selle kohta ei olnud piisavalt tõendusmaterjali.

Kohtu otsus ei ole veel jõustunud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles