Trump sai valimisvõidu tänu Twitteri hüüdlausetele?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA meedia teatel kasutas vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump kampaania käigus aktiivselt sotsiaalmeediat ja hüüdlauseid ning just need võisid talle piisava toetuse ja võidu tagada.

Sotsiaalmeedia ja valimiskampaania kõnede ekspertide sõnul teadsid nii Trump kui ta nõunikud, millele rõhuda, kui nad kasutasid kergelt meelejäävaid ja lühikesi fraase.

«Tegemist oli kõlavate ja mõjuvate hüüdlausetega, mis jäid kergelt meelde ja levisid sotsiaalmeediase kiiresti. Tänapäeva kiire elutempo juures eelistatakse kiireid asju, kaasa arvatud lühikesi tekste,» selgitasid eksperdid.

USA väljaanded ja telekanalid on mitmel korral nüüdseid presidendivalimisi nimetanud sotsiaalmeedia valimisteks, kuna sotsiaalmeedia mängis suurt rolli.

Nii Trumpi kui ta konkurendi, demokraat Hillary Clintoni kampaania sai sotsiaalmeedias ulatusliku kommenteerimise, kaasaelamise ja tagasiside osaliseks. Trumpi pilati rohkem kui Clintonit, ka see võis vabariiklase populaarsust lõpusirgel kasvatada.

«Sotsiaalmeedia mängib aina suuremat rolli, seal olevast saavad meedia kaudu teada ka need, kes ise sotsiaalmeediat ei kasuta,» selgitasid asjatundjad.

Samas rõhutatakse, et Trumpi sõnavõtte ja kommentaare edastanud isikutest mitte kõik ei olnud tema toetajad, nende seas oli ka Clintoni pooldajaid või mitte kellegi toetajaid.

Ekspertide sõnul teadis Trump, et sotsiaalmeedias tuleb olla meelelahjutaja ja ta oligi seda, saades endale niiöelda sappa ka need, kes teda tegelikult ei valinud.

«Sotsiaalmeedia mõjuga tuttaval Trumpil ei olnud raske ka valimiskampaania ajal meelelahutaja olla. Ta oli siise ehk seda rohkemgi kui varasemal ajal, sest tema sõnumid olid ettearvamatud, räiged, äärmuslikud, kuid ka lõbustavad,» arvasid eksperdid.

Donald Trump annab Washingtonis presidendivande 20. jaanuaril 2017. 

Trumpi Twitter. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles