Vahemerel olev Vene lennukikandjarühm alustas Süürias sõjaoperatsiooni (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukikandja Admiral Kuznetsov.
Lennukikandja Admiral Kuznetsov. Foto: Sputnik/Scanpix

Vahemere idaosas paiknev Vene lennukikandja ja selle saatelaevad alustasid täna Süürias Idlibi ja Homsi provintsis rünnakuid äärmusrühmitustele Islamiriik (ISIS) ja Fateh al-Shami Rinne, teatas Vene kaitseminister Sergei Šoigu.

«Täna kell 10.30 ja kell 11 (Eesti aeg kell 9.30 ja 10) alustasime suuroperatsiooni, tegemaks suurt kahju äärmusrühmituse Islamiriik ja Al-Nusra Rinde positsioonidele Idlibi ja Homsi provintsis,» ütles Šoigu, kasutades Fateh Al-Shami Rinde varasemat nimetust.

«Esimest korda meie mereväe ajaloos hakkas lahingutegevuses osalema lennukikandja Admiral Kuznetsov,» lisas Šoigu. Lennukikandjalt õhku tõusnud sõjalennukid sooritasid Süürias õhulööke.

Šoigu sõnul tulistas fregatt Admiral Grigorovitš täna Süüria äärmuslaste pihta ka tiibrakette.

«Selles operatsioonis osaleb Admiral Grigorovitš. Täna lennutas ta tiibrakette Kalibr eelnevalt valitud sihtmärkide pihta,» ütles minister nõupidamisel president Vladimir Putini ja relvajõudude juhtivkoosseisuga.

Lisatud video, kuidas üks vene hävituslennukitest, MiG-29, ei suutnud Vahemeres paikneval lennukikandjal Admiral Kuznetsov pühapäeval maanduda. Lennuki piloodil tuli katapulteeruda, tema seisund on hetkel teadmata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles