Belgia välisminister: Pühasõdalased naasevad Euroopasse (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia välisminister Didier Reynders.
Belgia välisminister Didier Reynders. Foto: Pacific Press/Sipa USA/Scanpix

Euroopa Liidu riigid peavad tugevdama luurealast koostööd, et tulla toime Iraagist ja Süüriast naasvatest pühasõdalastest lähtuva ohuga, ütles täna Belgia välisminister Didier Reynders.

Reyndersi sõnul suurendab äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) väljatõrjumine nende kontrollitavatelt aladelt Iraagis ja Süürias tõenäosust, et pühasõtta suundunud võitlejad pöörduvad tagasi Euroopasse.

«Tänu meie sõjalise koalitsiooni edusammudele Iraagis ja Süürias vabastatakse linnu ja terveid provintse,» ütles Reynders pärast kohtumist Prantsuse välisministri Jean-Marc Ayrault'ga ajakirjanikele. «Kuid sellega kaasneb ka mure võõrvõitlejate suurearvulise naasmise pärast Euroopasse.»

Reynders ärgitas tugevdama mitte ainult koostööd ja teabevahetust Prantsusmaa ja Belgia vahel, vaid ka paljude teiste Euroopa ja kaugemalgi asuvate partnerite vahel.

Belgiast on ISISega Iraagis ja Süürias liitunud hinnanguliselt 465 inimest, mis on riigi rahvaarvuga võrreldes ELi riikidest enim.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles