Bild: kas Putin lahkub järgmisel aastal poliitikast? (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Briti tabloid Daily Mail kirjutas möödunud nädalal sellest, et ühe Kremli eluga hästi kursis oleva allika teatel plaanib Venemaa president Vladimir Putin poliitikast tagasi tõmbuda.

Briti tabloid Daily Mail kirjutas möödunud nädalal sellest, et ühe Kremli eluga hästi kursis oleva allika teatel plaanib Venemaa president Vladimir Putin poliitikast tagasi tõmbuda.

Moskva Riikliku ülikooli professori Valeri Solovei sõnul kavatseb Putin järgmisel aastal poliitikast lahkuda.

«Ta väldib mõne kuu avalikkust ja teda näeb väga harva esinemas,» tsiteerib väljaanne Solovei hinnangut. Kui Daily Maili ajakirjanik temalt seepeale uuris, kas selle taga võiksid olla terviseprobleemid, vastas Solovei: «Ärge nõudke mult midagi rohkemat, olen juba küllalt öelnud.»

Solovei viitas siiski ka võimalusele, et tema väidetav siseinfo ei pruugi olla täiel määral usaldusväärne.

Saksa tabloid Bild küsis omakorda Kremli-eksperdilt ja Tšehhi mõttekoja Euroopa Väärtused direktorilt Jakub Jandalt, mis tema Putini tervislikust olukorrast arvab. Janda teatel pole mõttekodadega seotud ringkondades mingeid vihjeid selle kohta liikunud, et Putin on haige ja lahkub 2017. aastal ametist. Janda sõnul on tagasiastumine teoreetiliselt võimalik, kuid see toimuks tema hinnangul siis hoopis teistel põhjustel.

Küll võib Putin haiguse siis ettekäändeks tuua, kui soovib end oma valitsusest distantseerida ja end edasise majandusliku allakäigu eest kaasvastutajate ringist eemaldada. «Putin võib oma valitsust süüdistada ja ise presidendina tagasi astuda.»

Janda sõnas siiski veel tabloidile, et poliitiliselt räägib nii mõndagi teooria vastu, nagu kavatseks Putin võimult kaugeneda.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles