Raport: Türgi tahab palgata 30 000 uut sõjaväelast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Tayyip Erdogan Mustafa Kemal Atatürki surma-aastapäeva tseremoonial 10. novembril Ankaras.
Türgi president Tayyip Erdogan Mustafa Kemal Atatürki surma-aastapäeva tseremoonial 10. novembril Ankaras. Foto: Umit Bektas/Reuters/Scanpix

Türgi tahab palgata 30 000 uut kutselist sõjaväelast, et täita putšikatsele järgnenud vallandamislainest tekkinud tühje ametikohti.

Türgi relvajõud tahavad värvata 30 159 sõjaväelast, teatas riiklik uudisteagentuur Anadolu. See hõlmab 1322 ohvitseri ja 3547 allohvitseri.

15. juuli putšikatse järel on ametist vabastatud või kinni peetud kümneid tuhandeid inimesi. Ankara süüdistab nurjunud riigipöördekatses USA-s elava vaimuliku Fethullah Güleni juhiseid järginud sõjaväeelemente.

Kokku on vahistatud 9300 sõjaväelast, nende seas 118 kindralit ja admirali. Tuhanded on ametist vabastatud või nende tegevus sõjaväes on peatatud.

Türgi sõjavägi võitleb riigi kaguosas kurdivõitlejatega ning saatis vägesid ka Süüriasse.

Ankara väitel pole putšikatsel sõjaväeoperatsioonidele mõju olnud, kuid analüütikud väidavad vastupidist, rõhutades peamiselt vajadust pilootide järgi. Pilootide puudumist kinnitas augustis intervjuus ka Türgi peaminister Binali Yıldırım.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles