Aleppo pommitamine jätkub

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommitabamuse saanud piirkond Idlibis, mis on jätkuvalt mässuliste kontrolli all.
Pommitabamuse saanud piirkond Idlibis, mis on jätkuvalt mässuliste kontrolli all. Foto: OMAR HAJ KADOUR/AFP/Scanpix

Süüria ja Vene sõjalennukid sooritasid ööl vastu tänast õhulööke mässuliste kontrolli all oleva Aleppo linna idaosale ja Idlibi provintsile, teatas täna vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

«Vene sõjalennukeid oli näha kogu öö kuni hommikuni mitmes Idlibi regioonis Loode-Süürias,» ütles keskuse juht Rami Abdel Rahman. «Režiimi õhujõud pommitasid Aleppo idasektoreid,» ütles ta ajakirjandusele.

Vabaühendus tuvastab sõjalennukid nende tüübi, asukoha, lennumustri ning kasutatud laskemoona järgi.

Süüria ja Vene lennukid peatasid õhulöögid Aleppo idaosale 18. oktoobril, kuid Damaskus taasalustas 15. novembril õhulööke Ida-Aleppole.

Vene asevälisminister Sergei Rjabkov rõhutas kolmapäeval, et Venemaa õhujõud pole Ida-Aleppot pommitanud alates 18. oktoobrist ning õhulööke Venemaa seal jätkuvalt ei korralda.

Aleppo idaosas tegutsevad ülestõusnud alustasid 28. oktoobril pealetungi valitsusvägede piiramisrõnga murdmiseks, kuid Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas 12. novembril, et valitsusväed olid suutnud kõik pealetungis kaotatud alad tagasi võita.

Vene kaitseminister Sergei Šoigu on teatanud suuroperatsioonist, milles osaleb ka lennukikandja Admiral Kuznetsov, mis saabus Süüria lähistele eelmisel nädalal.

USA mõistis õhurünnakute jätkumise hukka, viidates teadetele õhulöökidest haiglatele ja kliinikutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles