Vene võimud hoidsid ära võimaliku terrorirünnaku

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSB võitlejad Dagestanis.
FSB võitlejad Dagestanis. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni lõunaosas asuvas Kabardi-Balkaaria autonoomses vabariigis tegid võimud eile kahjutuks kolm võimsat pommi, teatas Vene terrorismivastane komitee.

Jõustruktuuride allika kinnitusel leiti Elbruse piirkonnas ühe kohaliku hotelli läheduses parkinud kahtlasest autost kolm lõhkekeha, mille võimsuseks on ekspertide hinnangul kokku 70 kilogrammi trotüüli, vahendas RIA Novosti.

Reedel avasid kurjategijad aga käsirelvadest tule Moskvast saabunud turiste vedanud bussi pihta. Samas piirkonnas toimunud rünnakus sai surma kolm ja viga kaks turisti.

Võimud kehtestasid täna suusakuurortina tuntud Elbruses ja Baksani piirkonnas terrorismivastase võitluse režiimi, et vältida võimalikke terrorirünnakuid.

Venemaal tekitab jätkuvalt tõsist muret rünnakute sagenemine Põhja-Kaukaasia regioonis, kus islamisissid jätkavad oma võitlust julgeolekuvägede ja Kremli-meelsete kohalike võimude vastu.

Sarnaselt oma naabritele on Kabardi-Balkaaria valdavalt islamiusuline piirkond, kuid erinevalt näiteks Dagestanist, Tšetšeeniast ja Inguššiast pole rünnakud võimude vastu nii sagedased.

Kõige pingelisem on olukord valdavalt islamiusulises Dagestanis, kus Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) võitlejad peavad terrorismivastase operatsiooni sildi all verist sõda kohalike sissirühmitustega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles