Saakašvili: tahan vaid Ukraina kodanik olla (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: Reuters/ScanPix

Odessa oblasti endine kuberner, ühtlasi endine Gruusia president Mihheil Saakašvili kinnitas, et Ukraina presidendiadministratsioonis küpseb plaan ta Ukraina kodakondsusest ilma jätta.

«Minu väga hästi informeeritud allikas ütles, et president Porošenko andis Igor Kononekole (Petro Porošenko Bloki raadafraktsiooni  aseesimees) ja tema kaaslasele Oleksandr Granovskile, kes on presidendiadministratsiooni korruptsioonipüramiidi kohtuasjade mitteametlik kureerija, hakata valmistama ette minu kohtu korras Ukraina kodakondsusest ilmajätmist,» kirjutas Saakašvili oma Facebooki leheküljel.

Saakašvili rõhutas, et rahvusvaheline õigus ja Ukraina seadused keelavad Ukraina kodanikke kodakondsusest ilma jätta, kui neil muud ei ole.

Saakašvili teatas 7. novembril Odessa oblasti kuberneri kohalt tagasiastumisest, sest on väsinud lõputust pettusest ja korruptsioonist, sh Kiievi võimude poolt. 9. novembril valitsus kooskõlastas tema tagasiastumise ja ta lahkus ametist.

Porošenko andis Saakašvilile Ukraina kodakondsuse mais 2015.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles