ELi välisministrid vaagivad olukorda Araabia maades

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verise särgiga Bahreini mees pärast seda, kui aitas haavata saanud meeleavaldajal haiglasse pääseda.
Verise särgiga Bahreini mees pärast seda, kui aitas haavata saanud meeleavaldajal haiglasse pääseda. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu välisministrid kogunevad esmaspäeval Brüsselisse, et arutada olukorda Põhja-Aafrikas ja Lähis-Idas.

«Euroopa Liit peab kiiresti välja töötama edasise tegevuskava demokraatlike üleminekuprotsesside toetamiseks lõunanaabruses,» lausus Eesti välisminister Urmas Paet.

Samuti räägivad välisministrid olukorrast Saheli piirkonnas seoses ühtse ELi Saheli strateegia väljatöötamisega, mille eesmärk on suurendada piirkonna turvalisust ja
parandada regiooni humanitaar- ja julgeolekuolukorda.

«Poliitiline ebastabiilsus, halvenenud humanitaar- ja julgeolekuolukord Saheli kesk- ja lääneosas on kaasa toonud kuritegevuse ja terrorismiohu kasvu. Probleemide lahendamisse on vajalik kaasata kõik regiooni riigid ja piirkonnaga seotud kohalikud kui ka rahvusvahelised organisatsioonid,» lausus välisminister Paet.

Ka arutavad ministrid nii Somaalia kui ka kogu Aafrika Sarve piirkonna võime tõstmist piraatluse ja terrorismiohuga võitlemisel.

Välisasjade nõukogus on ministritel kõne all Lähis-Ida rahuprotsess, Bosnia ja Hertsegoviinas ning Iraanis. Veel arutatakse usu- ja veendumuste vabaduse ning usuvähemuste kaitsega seonduvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles