Piltuudis: aktivistid riputasid Moskvas üles Putini-vastase plakati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskvas Kremli lähedal riputasid opositsiooniaktivistid üles plakati, millel kujutasid vangis istuvat Mihhail Hodorkovskit vabana ning Venemaa peaministrit Vladimir Putinit vahistatuna.
Moskvas Kremli lähedal riputasid opositsiooniaktivistid üles plakati, millel kujutasid vangis istuvat Mihhail Hodorkovskit vabana ning Venemaa peaministrit Vladimir Putinit vahistatuna. Foto: SCANPIX

Venemaa opositsiooniaktivistid kutsusid peaminister Vladimir Putinit üles endise oligarhi Mihhail Hodorkovskiga vanglas kohti vahetama, riputades hiiglasliku plakati Kremli juurde.

Plakati suurus oli umbes 6x8 meetrit ja see rippus ühel Moskva kesklinna sillal.

Plakati allkirjaks oli «Aeg vahetada» ning pildil oli kujutatud vaba Hodorkovski ning vangistatud Putin.

Plakat sai sillal rippuda umbes 40 minutit ning seejärel võtsid võimud selle maha.

Plakati riputasid üles «Mõ» (Meie – toim.) aktivistid. «Selle plakati mõte on, et Venemaa vajab muutust,» sõnas Mõ juht Roman Dobrohotov Ehho Moskvõle. «Muutuse sümbol oleks see, kui Putin vahetaks Hodorkovskiga kohad.»

Oma blogis avaldas Dobrohotov, et esialgu taheti plakatit üles riputada ühele teisele sillale, kuid seal valvasid võimud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles