Lukašenko: meil tehakse nii palju vigu, et Stalin võpataks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenko.
Valgevene president Aleksandr Lukašenko. Foto: Reuters/ScanPix

Valgevene president Aleksandr Lukašenko ütles täna, et Nõukogude Liidu ajalugu ei ole vaja üle vaadata, sest Nõukogude-järgsel alal tehakse sama tõsiseid vigu kui endisel ajal.

«Ma ei näe, et meie ajaloost oleks vaja midagi välja heita. Vaat teie Venemaal materdate Stalini aega. Meil seda ei ole. Ja mitte sellepärast, et seal ei oleks olnud vigu. Oli! Meil tuleb enne mineviku materdamist vaadata tänapäeva. Meil tänapäeval on teiega nii palju vigu, et näeks neid Stalin, ta võpataks,» ütles Lukašenko Vene meediale antud pressikonverentsil.

«Seepärast ei maksa möödaniku kividega pilduda. Teate, ajalugu on tihti poliitika järgi kohandatud. Me püüame Valgevenes seda vältida. Ja minu meelest saime sellega hakkama,» sõnas president.

«Midagi täiuslikku ei ole olemas. Tuleb püüda vaadata ajalugu objektiivselt. Ma ei lubaks mõnitada ühtegi ajaloolist sündmust. Ei maksa millegi nimel möödanikku tampida,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles